Primer Comunicat d’Acampada Menorca

AcampadaMenorca: la lluita continúa

Spanishrevolution, Movimiento 15-M, Indignados, AcampadaMenorca… etiquetes ens n’han posat moltes, però realitat només n’hi ha una: som un grup de persones que ha decidit deixar de patir en silenci la connivència que, entre polítics i banquers, ha provocat el pitjor daltabaix social que es recorda. Aquesta esquerda entre els rics i els pobres, entre els que tenen el poder i els desheretats, entre qui provoca les guerres i qui les pateix, aquesta esquerda ja s’ha tornat insostenible i injustificable. Que l’espècie humana hagi estat ase durant anys, no implica que ho hagi de seguir sent.

Se’ns ha acusat a varis mitjans de que el nostre missatge no és del tot clar. I amb raó: el nombre d’injustícies que patim en aquest planeta és massa gran com per resumir-les en un parell d’eslògans. Ni en un parell de cents. Un dels treballs que venim realitzant a sa Plaça Colón de Maó (i en tot l’estat espanyol) és, precisament, recopilar i informar de tots els desajusts socials i proposar solucions factibles, en unes assemblees i debats que provocarien l’enveja i la vergonya de qualsevol polític que s’aprecií. I veieu aquí un dels nostres majors assoliments: allunyar-nos el més possible del circ i el teatre que són els nostres ajuntaments i parlaments i crear un espai obert, plural i popular, creatiu i responsable per construir entre tots/es un món millor, més just i més sa, perquè en realitat és possible.

No se’ns oblida que el nostre poder de convocatòria va superar amplament el divendres passat la totalitat d’assistents a tots els mítings de final de campanya a Menorca (i probablement a tot l’estat espanyol), un assoliment que té més mèrit al haver-se aconseguit sense cap tipus d’experiència prèvia, sense cap tipus de recurs material, i d’una forma totalment improvisada i espontània, va ser un detall que es va publicar a cap mitjà.

Reiteram el caràcter obert i plural de les assemblees que a diari es duen a terme a les 19’30 a Maó. Tots/es els que viviu a Menorca estau convidats a participar-hi o col·laborar en la iniciativa, i a expressar qualsevol inquietud, dubte, il·lusió o projecte, i que això ens permeti créixer com a persones i com a societat.

http://acampadamenorca.moviment.info

Acampada Menorca

—-

Nota: Aquest comunicat és, pel moment, la única expressió col·lectiva de les persones acampades a la plaça Colón de Maó i l’assemblea de les 19’30. Et demanem difondre’l per qualsevol mitjà, però sempre respectant la integritat del text i sense modificar-lo de cap manera.

<castellà>

AcampadaMenorca: la lucha continúa

Spanishrevolution, Movimiento 15-M, Indignados, AcampadaMenorca… etiquetas nos han puesto muchas, pero realidad solo hay una: somos un grupo de personas que ha decidido dejar de sufrir en silencio la connivencia que, entre políticos y banqueros, ha provocado el peor descalabro social que se recuerda. Esa brecha entre ricos y pobres, entre los que tienen poder y los desheredados, entre quienes provocan las guerras y quienes las sufren, esa brecha se ha vuelto ya insostenible e injustificable. Que la especie humana haya sido borrega durante años, no implica que lo tenga que seguir siendo.

Se nos ha acusado en varios medios de que nuestro mensaje no es del todo claro. Y con razón: el número de injusticias que sufrimos en este planeta es demasiado grande como para resumirlas en un par de eslóganes. Ni en un par de cientos. Uno de los trabajos que venimos realizando estos días en la Plaza Colón de Maó (y en todo el Estado español) es, precisamente, recopilar e informar de todos esos desajustes sociales y proponer soluciones factibles, en unas asambleas y debates que provocarían la envidia y la vergüenza de cualquier político que se precie. Y he ahí uno de nuestros mayores logros: alejarnos lo más posible del circo y el teatro que son nuestros ayuntamientos y parlamentos y crear un espacio abierto, plural y popular, creativo y responsable para construir entre tod@s un mundo mejor, más justo y más sano, porque en verdad es posible.

No se nos olvida que nuestro poder de convocatoria superó ampliamente el viernes pasado la totalidad de asistentes de todos los mítines de fin de campaña en Menorca (y probablemente en todo el Estado español), un logro que tiene más mérito al haberse logrado sin ningún tipo de experiencia previa, sin ningún tipo de recurso material, y de una forma totalmente improvisada y espontánea, y fue un detalle que no se publicó en ningún medio.

Reiteramos el carácter abierto y plural de las asambleas que diariamente a las 19’30 celebramos en Maó. Tod@s los que vivís en Menorca estáis invitados a participar o colaborar en la iniciativa, y a expresar cualquier inquietud, duda, ilusión o proyecto, y que eso nos permita crecer como personas y como sociedad.

http://acampadamenorca.moviment.info

Acampada Menorca

—-

Nota: Este comunicado es, por el momento, la única expresión colectiva de las personas acampadas en la Plaza Colón de Maó y la asamblea de las 19:30. Te pedimos dinfundirlo por cualquier medio, pero siempre respetando la integridad del texto, y sin modificarlo de ninguna manera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: