2000 peticions per no desprotegir Menorca

Més de 2000 persones han enviat ja al president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, un escrit demanant que no s’aprofiti l’excusa de la crisi per desprotegir els espais naturals de l’illa.

La proposta de modificació del PTI que l’equip de govern va aprovar el passat dia 19 de març, incorpora la desprotecció urbanística d’un 20% del territori, on s’hi troben espais naturals molt destacats i on han existit repetidament projectes que intentaven urbanitzar-los: Llucalari, Alcalfar, Macarella, Algendar, Tirant, etc.

També s’ha comprovat que l’acord incorpora l’autorització per modificar lliurement la matriu d’usos del sòl rústic, que és l’instrument que permet o impedeix la urbanització del camp i l’interior de Menorca.

Amb el PTI vigent, Menorca pot créixer encara un 30% més respecte del que ho ha fet a nuclis tradicionals i urbanitzacions. Si no hi ha activitat de construcció no és perquè no hi hagi territori disponible, sinó perquè l’economia es troba frenada a gran part del món occidental.

Per això, les persones que han signat l’escrit, demanen a Tadeo que recondueixi la iniciativa territorial i que es centri en impulsar mesures que serveixin realment per millorar l’actual situació de declivi econòmic, però que no usin aquest argument per dur a terme actuacions de desprotecció de l’illa, atès que la conservació dels seus valors naturals és un dels principals actius per fer front a aquesta crisi.

Si encara no heu signat, ho podeu fer clicant en aquest enllaç. Així mateix, us demanam que reenvieu el missatge a les vostres amistats. Per la Menorca que estimam.

 

Més informació: www.gobmenorca.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: