Un camp de golf a Macarella?

A partir d’ara, els nous camps de golf de Balears ja no tindran obligació de regar-se amb aigua depurada. Ho podran fer amb aigua neta. També podran dur urbanització afegida.

Aquestes són les conseqüències del Decret Llei de Mesures Urgents, dictat pel Govern Balear,  que ara sortirà en forma de Llei. Aquesta nova norma deroga l’article 8 de la Llei 4/2008 que fins ara regulava i condicionava els camps de golf. Ja no hi ha condicions. A partir d’ara, tenen mà ampla.

Hauran de ser declarats, això sí, d’interès general. Però també aquest concepte ha estat canviat d’una manera significativa en el Decret-Llei. Efectivament, en la descripció del què s’entén per “interès general”, s’ha eliminat un requisit molt important. S’ha esborrat literalment la frase que deia que les declaracions d’interès general es podran atorgar a aquelles activitats que “transcendeixin els mers interessos individuals”.

Per tant, a partir d’ara, també es podran declarar d’interès general les activitats que representin únicament interessos individuals.

La declaració d’interès general és atorgada pel conseller de Territori, sense passar per cap comissió tècnica. I en la modificació que s’està preparant del Pla Territorial de Menorca, ja està anunciat que eliminaran qualsevol trava per poder fer camps de golf.

Ara mateix, encara no es pot dir quins espais es poden veure afectats per aquesta nova amenaça urbanística. Però per si de cas, no convé oblidar que, amb l’eliminació que el conseller de Territori vol fer de les Àrees Naturals d’Interès Territorial (ANIT), una de les zones que quedarà desprotegida és Macarella.

I que l’actual propietat d’aquesta zona és una societat que es diu Alparico Golf Country Club S.A.

S’estan enviant escrits a l’equip de govern del Consell Insular, demanant que no s’usi l’argument de la crisi econòmica per desprotegir espais naturals. Si encara no heu signat, ho podeu fer aquí

Trobareu més informació a www.gobmenorca.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: