XERRADA i CURS sobre la COOPERATIVA INTEGRAL amb ENRIC DURAN- 29 i 30 de JUNY

Els dies 29 i 30 de Juny tindrem una xerrada i un curs gratuït sobre les cooperatives integrals com a alternativa as capitalisme, a càrrec d’Enric Duran.
Ho farem as Consell Insular, a Maó.

Esteu totes convidades!!

Enric Duran és un conegut activista català impulsor, junt amb d’altres persones, de la Cooperativa Integral Catalana, l’Infoespai  de Gràcia o el portal de noticies moviments.cat.

L’any 2008, Duran anuncià que havia expropiat prop de mig milió d’euros de més d’una trentena d’entitats financeres , com a acció de denúncia del depredador sistema capitalista. Amb aquests diners s’han finançat parcialment publicacions com Crisi, Podem o Rebel·leu-vos, així com d’altres projectes de transformació social.

La Cooperativa Integral Catalana és una iniciativa de transició per permetre construir una forma de vida on ni la banca ni l’estat seran necessaris, recolzada sobre diferents formes jurídiques legals per cobrir les necessitats de les persones que la conformen.

Cooperativa com a projecte que practica l’autogestió econòmica i política amb la participació igualitària dels seus membres.

Integral perquè ajunta tots els elements bàsics d’una economia, com són producció, consum, finançament i moneda pròpia i, alhora, perquè vol integrar tots els sectors d’activitat necessaris per viure.

Catalana perquè s’organitza i funciona en l’àmbit territorial de Catalunya.

Els objectius  de la Cooperativa Integral són: construir un entramat de relacions econòmiques cooperatives i solidàries entre persones i empreses socials, que surti de les regles del mercat i que no sigui controlat per l’estat. Que sigui un espai per promocionar i fer créixer productes ecològics i locals, serveis realment necessaris per al dia a dia i nous projectes d’autoocupació vinculats a aquestes necessitats reals. A llarg termini podria convertir-se en una altra societat fora del control capitalista, amb el seu propi sistema de seguretat i previsió social per garantir les necessitats bàsiques de tots els seus membres en tot el seu recorregut vital.

Com a objectius més concrets a curt termini, ens associem col.lectivament per:
Reduir les nostres despeses en euros i ajudar a créixer a les monedes socials de les Ecoxarxa. Reduir el preu dels productes ecològics i artesanals a través de les compres col.lectives. Donar una opció de venda directa als i les productores. Donar una sortida d’autoocupació digna i estimulant a persones que estan a l’atur o que volen deixar el seu treball assalariat. Facilitar una sortida econòmica col.lectiva a les persones que han esdevingut insolvents de cara a la banca o l’estat. Donar una opció d’estalvi compromès a totes les persones, al marge del sistema bancari tradicional.


www.ecoxarxes.cat Web social de la Cooperativa Integral Catalana.

www.cooperativa.cat Blog de la CIC.

www.aureasocial.org Espai obert per la salut, l’educació i l’autogestio de la CIC.

4 responses to “XERRADA i CURS sobre la COOPERATIVA INTEGRAL amb ENRIC DURAN- 29 i 30 de JUNY

 1. Pingback: Charla y taller de Cooperativas Integrales

 2. romanov Juny 27, 2012 a les 10:43 am

  Primera vez que entro a vuestro blog y me encuentro a la derecha con la muletilla: “DAVANT EL SILENCI CÒMPLICE DELS GRUPS POLÍTICS AUTOANOMENATS D’ESQUERRES I/O VERDS.” No lo comparto, ni comparto el fundamentalismo que refleja dicho comentario. Cada uno hace lo que puede, cuando puede y donde puede y nadie tiene el derecho de arrogarse el título de verdadero defensor del territorio menorquín.

  • maó forever Juliol 2, 2012 a les 7:14 pm

   Romanov: “Cada uno hace lo que puede, cuando puede y donde puede y nadie tiene el derecho de arrogarse el título de verdadero defensor del territorio menorquín” Pues eso ;
   y cada uno piensa y opina lo que quiere… respeto tu opinión pero no creo que esta plataforma se haya arrogado el título de “verdadero defensor del territorio”… simplemente hace lo que puede y critica a quien quiere, ni más ni menos… Un saludo

 3. manolita Juny 28, 2012 a les 5:57 pm

  Primera vez que entras y solo leer esa frase ya te arrogas fundamentalmente la capacidad de criticar. Me encanta tu critica destructiva.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: